אודות הפרויקט

פרויקט 'מכתבים לבריאות' הוא יוזמה פרטית לקידום הטיפול בקריסת מערכת הבריאות בישראל. בעקבות חוויה טראומטית בחדר מיון, קבוצת אזרחיות ואזרחים החליטו לנסות ולשנות את תמונת המצב. המטרה שלנו היא לתת ביטוי לכל הסיפורים המציירים קווים לדמותה של מערכת בעלת חשיבות עליונה לחיי כולנו אשר נתונה במשבר עמוק, ולהביא אותם לתשומת לבם של הגורמים האחראים בממשלה על מנת לקרוא לפעולה מיידית לפתרון הבעיה.

במסגרת הפרויקט נשלח מדי יום מכתב לשר הבריאות, שר האוצר וראש הממשלה, הכולל את סיפורם האישי של אזרחים ואזרחיות מן השורה, מטופלים ומטפלים, ששלחו את סיפורם לפרויקט. הסיפורים, העוסקים בתחלואי מערכת הבריאות הישראלית על שלל סוגיהם, נשלחים לגורמים האחראיים בצירוף נתונים כלליים לגבי מצב מערכת הבריאות והבעיות הפוקדות אותה. הסיפורים מתפרסמים במקביל ממש כאן באתר מדי יום.

מאחורי הפרויקט עומדים הילה בניוביץ'-הופמן, כותבת הבלוג ואן דר גראף אחותך, אהוד מימון ומתנדבים נוספים.

נוסח המידע המתווסף לסיפורים האישיים במכתבים:  "מאז שנת 1976 לא עודכנה מערכת התקינה הקובעת את מספרי הרופאים, האחיות, מיטות האשפוז ואמצעים חיוניים נוספים בבתי החולים ובמרפאות. משנה זו ועד התקופה הנוכחית, אוכלוסיית ישראל גדלה מ-3.5 מיליון איש ליותר מ-8 מיליון. כל ההבטחות להוסיף תקנים לאנשי צוות ומיטות אשפוז טורפדו בשל חוק ההסדרים ולא מומשו.

ממשלות ישראל לדורותיהן הזניחו את תיק הבריאות. מערכת הבריאות בישראל כבר לא נמצאת "על סף קריסה", היא קורסת בפועל. כעת האחריות נמצאת בידיכם.
אנו, אזרחיות ואזרחי ישראל הסובלים מדי יום כתוצאה מההזנחה המתמשכת, דורשים להציב את שיקום מערכת הבריאות בראש סדר העדיפויות הלאומי, ולייחס לתקציב ולקשיי התפעול של מערכת הבריאות את אותה מידת חשיבות שמוענקים לתקציב ולקשיים של מערכת הביטחון. ההגנה על חייהם של אזרחי המדינה כוללת לא רק פעילות צבאית, אלא גם את השמירה על תפקודן התקין של מערכות מצילות חיים, מאריכות חיים ותומכות באיכות החיים. אנו נמשיך להזכיר לכם מדי יום ביומו עד כמה גרוע המצב, עד שנראה שינוי לטובה מיושם בפועל".

5 מחשבות על “אודות הפרויקט

  1. היוזמה מעניינת, וראוייה להערכה.
    יחד עם זאת:
    1. לא הצלחתי למצוא במודעה שמות, כתובות, טלפונים של המארגנים. (מעבר לקביעה שאלה הם "אזרחים מודאגים").
    הנכם מבקשים תרומות, כשאין בכלל אפשרות לוודא מי אתם.

    2. מכתבי תלונה על מקרים כפי שאתם מצפים שיגיעו אליכם – ח י י ב י ם ..להכיל פרטים מדוייקים על הפונים והמעורבים באירוע (ולא בעילום שם כמו שהצעתם, כי הרי זה לא רציני… כל אחד יכול להמציא…)

    3. לדעתי, הפנייה הראשונית של מישהו שנתקל באירוע – צריכה להיות ישירות במכתב רשום לגוף שבו קרה האירוע, ולקבל את תגובתו לאחר שהוא בודק מה היה.
    לא הגיוני להציף את מקבלי ההחלטות במשרד הבריאות באירועים שלא נבדקו וטרם הקבלה תגובה מהגוף בו קרה האירוע.

    *ישנם גופי-בקרה בכל מוסד רפואי, ומן הראוי קודם לפנות אליו לפני שמציפים במכתבים שאיש לא בדק את המקרה שלהם.

    כל אדם שנפגע, – חש שהוא צודק.
    שליחת הודעות בעילום שם (כפי שהצעתם), וללא בדיקה מוקדמת ותגובה של הגוף בו היה האירוע – נראית לא רצינית ולא ראויה ולא תניב התייחסות ראוייה.
    מצד שני – אני לא מוצאת כאן את שמות, כתובות, טלפונים ואולי תמונות של מי שמארגן את היוזמה הזו, כך שהסיכוי שפונים ישלחו פרטים מדוייקים ויחשפו את עצמם ופרטייהם – נמוכה.

    הרעיון טוב.
    אך מעלה הרבה תהיות…
    בהצלחה.

    • שלום לך
      שמי שושי. אני מציעה לך לגשת לבית החולים קפלן (שהייתי שם אתמול והיום 2-3 יוני 2014) להכנס למיון, להצמד לאחד מהמגיעים למיון שנמצא לבד ולבדוק בעצמך כמה שעות אף אחד לא שאל אותו אם הוא רוצה כוס מים או חלילה לאכול משהו. אני יכולה להמליץ לך גם על בית החולים אסף הרופא או וולפסון שגם אליהם הגעתי לאחרונה ונאלצתי לעזוב כי לא היה מי שיגש אלי במיון לאחר שעתיים שלוש שעות המתנה. להזדהות, תרתי משמע, זה לא מה שבאמת יביא את השינוי המיוחל. מה שיעזור זה שאת ועוד ספקנים כמוך יטריחו את עצמם לבקר בחדרי המיון ויווכחו במו עיניהם במצב הקשה. ואז, מן הסתם, תוכלי לשתף אותנו בחוויותייך וגם להזדהות בשמך. כל האמור לעיל אינו מפחית מעבודת הקודש שעושה הצוות הרפואי וכוח העזר, אך אנו הנזקקים לעתים להגיע לחדרי המיון, מלאים תסכול ויאוש מרמת השירות שאנו מקבלים במקום.

  2. פינגבק: קישורים לחודש מאי: ארבעה אירועים, שלושה אתרים חדשים ושני קמפיינים | אינטרנט להשפעה ושינוי חברתי

  3. כל הכבוד על הפרויקט.
    אכן בלתי נסבל שמערכת מצילת חיים, קרי מערכת הבריאות, אינה מתוקצבת על ידי מדינה המונהגת על ידי ראש ממשלה שאומר חדשות לבקרים כי 'בטחון התושבים הוא מעל הכל'. אה, אבל הביטחון יסופק לאזרחים רק אם התוקף הוא ישות אנושית המוגדרת כ'אויב'… אם זה מתוך מניע אחר, אנו מוזמנים לגווע לנו בשקט.
    נקוה שתצליחו להסיר את מסכת הצביעות מעל פני הניאו-ליברליות האכזרית הזו.

  4. פינגבק: א.נשי מערכת הבריאות ברשתות חברתיות – מעין אלכסנדר

כתיבת תגובה

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.