זה עצוב, שרופאים נאלצים לטפל במטופלים דחופים בהיחבא

לצפייה במכתב שנשלח: מכתבים לבריאות 23 יוני 2014.

לפניכם סיפורה של ניצן שאול מ-2005, על סיבוכים בירוקרטיים שכמעט וגרמו לה לאבד את שמיעתה באוזן אחת. הכלל שמתואר בסיפור לגבי רופא אחד בלבד לרבעון עדיין נמצא בתוקף:

"כשבוע לפני הטיסה לפולין לצורך המסע לפולין אליו יוצאים תלמידי התיכונים, התעוררתי בלילה מכאב חד ובלתי נסבל בעליל באוזן, שהחמיר כאשר ניסיתי להישכב שוב. עבר עליי ועל אמי לילה ארוך וקשה שבו חרף משככי כאבים הכאב לא עזב ולא נרגע, וישנו שתינו נים-לא-נים על הספה בסלון, בישיבה.

בבוקר התקשרנו לרופאת אף-אוזן-גרון הקבועה שלנו, אך התברר שהיא לא מקבלת חולים באותו יום, מאחר והיא גם רופאה מנתחת וזהו היום שבו היא עורכת ניתוחים. חיפשנו רופא אחר שיוכל לקבל אותנו באופן דחוף. ניסינו בכל הערים בסביבה, אולי עשרה רופאים, עד שמצאנו לבסוף אחד שהיה לו תור פנוי עוד לאותו יום, הישג לא מבוטל בפני עצמו.

הגענו אל הרופא, ואיזה פלא, כאשר ניסה לפתוח את התיק שלי במחשב גילה שהוא חסום. מאחר ואני בעלת בעיות אוזניים מאז ומעולם, אני מבקרת אצל רופאת האא"ג שלי לפני כל טיסה, ואכן ביקרתי אצלה כשבוע לפני המקרה. לפי שיטת הרבעונים של קופת החולים, כל חולה יכול לבקר אצל רופא אחד מכל סוג ברבעון. כלומר, מאחר וכבר הייתי אצל אא"ג באותו רבעון, אף רופא אחר לא יכול לגעת בי. כמובן שאם אין תורים לאותה רופאה, מה שקורה פעמים רבות, אין אפשרות לפנות לרופא אחר שאולי יש אצלו תורים פנויים. אך במקרה זה, הרופאה שלי כלל לא קיבלה חולים באותו היום, כך שגם אם הייתי מוכנה לשבת בחדר ההמתנה שלה כל היום ולחכות שיתפנה מקום, לא יכולתי לעשות זאת. הרופא החדש הסביר לי, בתסכול ברור, שהמערכת מאפשרת לרופא לטפל בחולה שכבר היה אצל רופא אחר באותו רבעון, רק במקרה שבו הרופא הראשון אותו ראה החולה לא מקבל חולים באותו זמן. נהדר, אמרתי, הרופאה שלי אכן לא מקבלת היום. מה הבעיה? הבעיה, הסביר לי הרופא החדש, היא שכל עוד המחשב של הרופאה הראשונה דלוק, מאחר והיא עורכת ניתוחים היום, זה נחשב כאילו היא עובדת, ורופא אחר לא יכול לפתוח את התיקים של מטופליה.

בשלב זה כבר הייתי על סף דמעות. הכאב באוזן היה חד וחזק, ובליבי כבר הבנתי שאאלץ לבטל את הטיסה ולספוג את ההפסד הכלכלי ולצערי לוותר על המסע לפולין אליו התכוננתי משך חודשים קודם. אולם, התברר, למרות שהמערכת קלוקלת ואטומה, הרופא אליו הגעתי היה בן אנוש רחום. הוא טיפל בי למרות זאת, וקבענו תור ליומיים אחר כך בשעה שבה הרופאה שלי לא עובדת, על מנת שיוכל להכניס את הנתונים הדרושים לתוך התיק הממוחשב שלי. הוא מצא דלקת חריפה באוזן וטען שאילו הייתי מחכה, ייתכן ואף הייתי מאבדת את שמיעתי באותה אוזן.

זה עצוב, שרופאים נאלצים לטפל במטופלים דחופים בהיחבא, בקומבינות מסוג זה בהן הטיפול ניתן עכשיו אך התיעוד שלו יעשה אחר כך כדי לעקוף את החומה הבירוקרטית שהייתה מותירה אותי חרשת באוזן אחת."

promo-june23

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.