לצפייה במכתב שנשלח: מכתבים לבריאות 31 למאי 2016.
אנחנו ממשיכים בשיתוף הפעולה עם היוזמה "בנפשנו" למען רפואת הנפש בישראל, שמעדכנת בהתפתחויות האחרונות – תשובת בית המשפט העליון לעתירה בעניין הרפורמה בשירותי בריאות הנפש. בשלב זה, בג"צ לא מקבל את טענת המדינה כי הרפורמה פועלת באופן הרצוי וכי לא נגרמת פגיעה למטופלים:
"שופטי בית המשפט הגבוה לצדק מוצאים טעם לפגם במתווה הרפורמה, בעקבות העתירה שהגישו ח"כ מיכל בירן והפורום למען רפורמה מיטיבה, יחד עם ארגון הפעולה של הנכים, ארגון ההורים הארצי ומטופלים ובני משפחות פרטיים, ויוצגה על ידי בא כוחם של העותרים, עוה"ד חגי קלעי.
המדינה תידרש לתת מענה עד ספטמבר 2016 בנוגע לטענות כי אנשים הזקוקים לטיפול נפשי נופלים בין הכיסאות על רקע הדרישה לאבחנה פסיכיאטרית, אשר נוסחה במסגרת מתווה הרפורמה בבריאות הנפש.
השופטים רובינשטיין, זילברטל ושהם התייחסו גם לטענת העותרים לפגיעה בזכות לפרטיותם של המטופלים ודורשים מהמדינה ליבון גם בנושא זה.
במהלך הדיון התייחס השופט זילברטל לדבריו של בא כוחה של המדינה ולדבריה של ראשת תחום בריאות הנפש, ד"ר טל ברגמן, ואמר מפורשות כי נראה שהמדינה מציגה נתונים לא מדויקים כאשר היא טוענת שרק במקרים בודדים טופלו מטופלים ללא אבחנה.
ח"כ מיכל בירן: 'כבר שנים שאנחנו מזהירים שהרפורמה בבריאות הנפש תפקיר אנשים רבים שזקוקים לטיפול נפשי ברגעי משבר, והנה בא בג"צ וקובע שחור על גבי לבן כי המדינה מציגה תמונה שאינה מתיישבת עם מהמציאות.
התוצאות בשטח מדברות בעד עצמן, מטופלים רבים נופלים בין הכיסאות ונאלצים לחפש פתרונות בשוק הפרטי'."