לצפייה במכתב שנשלח: מכתבים לבריאות 26 למרץ 2015.
לפניכם סיפורו של א', רופא המתריע על הבעיה של פתיחת תקנים להתמחות עבור סטודנטים לרפואה בארץ, אשר גורמת למחסור ברופאים שרק ילך ויחריף בשנים הבאות:
"אני רופא מומחה. יש לי 4 חברים שסיימו עכשיו לימודי רפואה ומחכים כבר יותר מחצי שנה (אחד 11 חודשים, שניים 8 חודשים ואחת 7 חודשים) לתקן להתמחות.
אומרים להם שקיבלו אותם להתמחות במקצוע בו הם מעוניינים, אבל שלא נפתחו תקנים להתמחות ועליהם לחכות. 3 מהם בוגרי לימודים בארץ ואחד בוגר לימודים בחו"ל. שניים מהם רוצים להתמחות במקצוע נדרש ברפואה והם יושבים ומחכים.
בינתיים יש טענה של הר"י (ההסתדרות הרפואית בישראל) ושל הממשלה שבגלל שאין מספיק רופאים אין סיבה לפתוח תקנים נוספים לרופאים בארץ. אני יודעת לפחות על 3 מהם שכבר התייאשו מלחכות ומחפשים מזלם בחו"ל. הם בתהליך של בחינות קבלה לארה"ב.
האם זו הדרך שבה מדינת ישראל מטפלת בבעיה של חסר רופאים בארץ? הגדלת מספר הסטודנטים לרפואה לא תעזור אם לא יגדילו את מספר תקני ההתמחות. איפה יתמחו כל הסטודנטים החדשים?
אם מדינת ישראל לא תקצה תקני מתמחים נוספים, הרופאים הצעירים הללו שכבר עומדים יותר מחצי שנה בלי עבודה ובלי להתקדם מקצועית יאלצו לעזוב לחו"ל. מדינת ישראל חייבת לבדוק מהם המקצועות בהם יידרשו או יחסרו רופאים בעוד 4-6 שנים, ולהוסיף תקני מתמחים בהתאם, אחרת נאבד את מיטב רופאינו הצעירים."
פינגבק: מרץ 2015 אצל גיא זהר | מכתבים לבריאות