והפעם בפינה "יד ימין לא יודעת מה יד שמאל עושה" – אפליקציות! חידושים טכנולוגיים יכולים להקל מאוד על החיים של מטופלים שזקוקים להפניות, אבל זה אך ורק בתנאי שכל הגופים במערכת מודעים לאפשרויות האלה. אם הם לא, התוצאה היא טרטור מתמשך ומיותר של המטופלים וגם של קופות החולים. כותבת דניאל:
"קיבלתי הפניה לקרדיולוג ילדים בחודש נובמבר 2018. ניסיתי לקבוע תור לבי"ח שניידר: 'רק דרך פקס, תשלחי את זה, תביאי את זה'… אחרי סאגה של חודש וחצי, קיבלתי תור, שימו לב – לדצמבר 2019!!
חיפשתי אלטרנטיבה פרטית, אגב. לא מצאתי (מי שטיפל בנו בעבר לא מטפל יותר באופן פרטי). אבל דרך האפליקציה של כללית, קבעתי בקלות תור לאיכילוב, לחודש אפריל. כלומר 3 חודשי המתנה. החלטתי לחיות עם זה.
במועד התור, הלכתי לכללית להוציא טופס 17.
רק מזכירה, שקבעתי את התור דרך הכללית עצמה. קיבלתי סירוב לטופס 17 כי כללית לא עובדים עם איכילוב.
רוצים ממני זימון מבית החולים. אבל אין לי, כי קבעתי דרך האפליקציה של הכללית…
בקיצור, מחר יש לי תור, אין לי טופס 17 וככה מתנהלת לה קופת חולים כללית.
חשוב לי לחדד: האבסורד בסיטואציה זאת הטענה של הכללית שהם לא עובדים עם איכילוב, כשניתן לקבוע את התור לאיכילוב דרך האפליקציה שלהם, כלומר דרכם, בצורה הרבה יותר קלה אגב מלקבוע את התור ישירות לשניידר.
אבל במרפאה סירבו להנפיק טופס 17 בטענה שהם לא עובדים עם איכילוב. בסוף אמרו שאני חייבת מכתב מהרופא שמסביר למה דווקא איכילוב, וזימון מבית החולים, ויעלו אותנו לוועדת חריגים.
בסוף, אחרי שהמזכירות של הכללית סירבה להנפיק את הטופס, נכנסתי לאפליקציה של הכללית, ושם הטופס הונפק בשנייה.
כנראה שהמזכירות והאפליקציה חיים ביקומים מקבילים… ובכלל, מה חשבתי לעצמי: קבעתי את התור דרך האפליקציה, והיא זאת שמנפיקה גם טפסי 17 לתור שנקבע דרכה. למזכירות של הכללית, כנראה אין סמכות כזאת."
לצפייה במכתב שנשלח: מכתבים לבריאות 16 ליולי